Tatran preverí v premiére Ligy majstrov nemecký Hamburg

01.10.2008 Celý región

Prešov 1. októbra (TASR) – Hádzanári Tatrana Prešov vstúpia vo štvrtok do skupinovej fázy Ligy majstrov a pre slovenského šampióna to bude naozaj ostrý štart.
Prvé stretnutie v D-skupine absolvujú zverenci trénera Rastislava Trtíka na horúcej palubovke nemeckého HSV Hamburg patriaceho do absolútnej svetovej špičky. Súboj Dávida s Goliášom si budú môcť pozrieť aj slovenskí fanúšikovia v priamom prenose na Eurosporte, či STV3 so začiatkom o 19.30.
Prešovčania súbežne so stretnutím C-skupiny medzi nemeckým THW Kiel a macedónskym Metalurgom Skopje sa pritom postarajú o otvorenie novej sezóny hlavnej súťaže LM. Najprestížnejšia klubová súťaž na starom kontinente prinesie v novej edícii dve zmeny - po odohratí nadstavbovej fázy bude semifinálovým duelom predchádzať štvrťfinále. No zápasov sa nebude hrať v konečnom súčte viac, lebo v nadstavbe vypadli dve kolá, keďže tímy postupujúce zo základných skupín, budú účinkovať v rovnakých skupinách aj v druhej fáze a prenesú si body a skóre zo vzájomných stretnutí.
Tatran sa predstaví s novým trénerom Rastislavom Trtíkom, na plecia ktorého naložil majiteľ klubu Miloslav Chmeliar viac, než na jeho predchodcov Liptáka či Lamača. "Tentoraz je naším cieľom druhé miesto v skupine a ak by to nevyšlo, chceme ísť v PVP medzi osmičku najlepších, " dal sa počuť Chmeliar. Vediac o tom, že sa Hamburg posilnil pred touto sezónou o tri veľké mená bundesligy Lackoviča, Lijewského a Velykého, a že mu posledné tri vystúpenia v domácej súťaži nevyšli podľa predstáv, predkladá, že je len otázkou času, kedy si to niekto odskáče. "Dúfam len, že to nebude naše mužstvo. Každú prehru o menej než desať gólov budem považovať za úspech, " skonštatoval konateľ klubu.
Hamburg z prvých piatich zápasov v novom bundesligovom ročníku naplno zabodoval iba trikrát a predbežne figuruje na 7. priečke. Klubový obor však nemá slabé miesto v kádri, ktorý šperkujú mená ako brankár Johannes Bitter, francúzska bratská dvojica Gillovcov, poľské súrodenecké duo Lijewských, Chorvát Blaženko Lackovič, naturalizovaný Ukrajinec Oleg Velykyj, či nemecký dlháň s typickým kohútím účesom Pascal Hens. Tréner Trtík, ktorý radí najbližšieho súpera svojich zverencov do skupiny piatich najlepších klubov sveta. Mrzí ho, že stretnutie vynechá zranený Radčenko a rátať nemôže ani s Mokrišom (podozrenie na roztrhnutý väz v kolene). Z chrípky sa na poslednú chvíľu "vyhrabal" brankár Meluš. "Aj tak sa bojím, či sa vírus nepreniesol na ďalšieho brankára Krupu, ktorého v nedeľu chytala zimnica, " obával sa Trtík. No popri tom všetkom má aj príjemné starosti... "Neviem čo budem robiť, keď sa uzdraví Radčenko. Tumidalský totiž podal už vo štvrtom zápase po sebe nadpriemerný výkon. Je v pohode nie iba strelecky, no aj kombinačne. Hrá disciplinovane, s absolútnym prehľadom riadi na Radčenkovom poste strednej spojky naše útočné akcie. "
Tatranci boli v generálke úspešní, v dueli 4. kola českej Zubr extraligy rozstrieľali Frýdek-Místek 49:29. Päťdesiaty presný zásah mal na ruke už v nadstavenom čase Radoslav Kozlov, no sedmičku nepremenil. Mužstvo tak prišlo o slušné prémie za 50 strelených gólov a za viac než 20 gólový rozdiel. "Mrzí ma to, pokúsim sa tento skrat chlapcom vynahradiť výkonom v Hamburgu, " poznamenal najlepší strelec základnej časti Ligy majstrov v sezóne 2007/2008. Úspech na severe Nemecka má pritom v Kozlovových očiach ambicióznu podobu. "Bod za remízu, " vyslovil odvážne prianie bývalý džudista.

Program Prešova v D-skupine LM:
1. kolo, 2. októbra: HSV Hamburg - Tatran Prešov (19.30)
2. kolo, 11. októbra: Tatran - CZ Belehrad (19.30)
3. kolo, 18. októbra: Tatran - FCK Handbold A/S (19.30)
4. kolo, 8. novembra: CZ Belehrad - Tatran
5. kolo, 16. novembra: Tatran - HSV Hamburg (15.45)
6. kolo, 22. novembra: FCK Handbold A/S (16.10)
 

Vyberte región